Про фейкового Киву

Ідеологія Соцпартії заважає олігархам

Вчора пізно ввечері у мене як в останнього голови парламентської фракції СПУ одне з американських видань брало інтерв'ю з приводу рейдерського захоплення партії і фейкового обрання нового її голови.

Що це рейдерство і що це фейк, там чудово розуміють, як і те, задля чого це робиться. Одне з запитань було - влада в такий спосіб прагне розмити не тільки соціалістичний рух, а й пристосувати саму соціалістичну ідею до потреб олігархату? Цілком очевидно, що так. Соцпартія, яка сповідує ідеологію і практику шведського, а ширше - європейського соціалізму, становить реальну небезпеку для олігархії, для її грабіжницької політики.

Тому Янукович усе робив, щоб прибрати СПУ з політичного поля України, а його поплічник Порошенко, у якого з соціалістами свої порахунки, продовжує цей курс. Але сама ідея живуча, в Європі одна з панівних, от і вирішили поспекулювати на ній. Зрілої політичної системи в Україні нема, оліґархічні клани мають фейкові партії.

Ось і з СПУ вирішили зробити такий же олігофейк, порушивши навіть судову ухвалу. Хоча чому навіть?

Фейк і фальш є основою політики правлячого режиму офшорників і моральних гамадрилів - від грабіжницьких «реформ» і псевдоборотьби з корупцією до руїн на полі партійного будівництва. Фейк із Кивою - тільки епізод цього руйнівного процесу, але він багато каже про природу режиму, і світ це розуміє.

Банкрути хапаються за соломинку, щоб порятуватися, і скільки біди вони ще натворять у пароксизмах страху і ненажерства?