За що українців вносять до «розстрільних списків»

«Я вимагаю дотримання законів України – і тому я для вас скандальна?»

Розстрільний список 47-ми. Мені байдуже хто його укладав, з якого боку парєбріка. Але мені не байдуже, за що мене туди внесли.

Мені не звикати. Українські журналісти давно зліпили з мене потвору і внесли в інший список – прокажених.

«Скандально відома письменниця» - ваше? І чим же я скандально відома? Може напиваюся в драбадан і волаю ночами пісні? Може попалася під кайфом за кермом? Може влаштовую дебоші або танцюю стриптиз перед школярами?

Нічого такого я не роблю. Я законослухнняна українка з синдромом відмінниці.

Я вимагаю дотримання законів України – і тому я для вас скандальна? Замість писати «принципова письменниця», «вимоглива письменниця», «справедлива письменниця», «письменниця, яка читає закони» – ви пишете «скандальна». І що ви цим показуєте народу? Що боротися за виконання законів – це погано, бо лише скандалісти цього вимагають. Ви прищеплюєте думку, що дотримуватися законів – це погано бо лише скандальні кончені люди дотримуються законів. Ви за що виходили на Майдан, журналісти? Та за те ж і виходили, щоб, як у Європі, всі дотримувалися законів. Майдан закінчився, я продовжую вимагати дотримання законів, а ви мене за це засуджуєте! Адже це не я вигадала, що в освіті українська мова – так прописано в законі про освіту. Це не я вигадала, що в армії українська мова – так прописано в законі про ЗСУ. Це не я вигадала, що в державній службі українська мова – так прописано в законі про державну службу. Це не я вигадала, що українська мова повинна звучати у всіх сферах життя України – так написано в Конституції. Це ви не дотримуєтеся цих законів і виставляєте мене на посміховисько, за те, що я вимагаю їх дотримуватися. «Скандально відома письменниця» вимагає дотримання законів. Ви себе чуєте, журналісти?

«Нетерпима до російської мови» - ваше? А вам не приходило в голову, що мені плювати на російську мову? Що, якби на вулицях України звучала татарська, узбецька, казахська, туркменська, португальська, іспанська, англійська і ще які завгодно мови – то я б усе одно вимагала українську мову. Вимагала б не тому, що я не терплю татарську, узбецьку, туркменську, англійську мови, а тому що це Україна, і вона повинна звучати по-українському. Хто вам винен що це ви тулите всупереч усім законам і логіці російську мову в Україні. Але мені байдуже, якою мовою ви розмовляєте, російською чи гінді. Я вимагаю в публічному просторі УКРАЇНСЬКУ. Я не проти інших мов – Я ЗА УКРАЇНСЬКУ. Замість того, щоб писати «відстоює, наполягає, закликає» ви пишете «нетерпима».

«Скандальна, нетерпима» - ненормальна.

То за що мене внесли в той список чужі чи «свої»? Я не розслідую корупційних схем, не перекриваю нікому грошові потоки. Я всього лиш відстоюю свою мову на своїй землі і ця мова завжди була Українська.

І байдуже, справжній це список, щоб розстріляти, чи фейковий, щоб налякати розстрілом – мета одна: заткнути рота. Щоб не відстоювала українську мову. Я не перекриваю їм фінансові потоки, я перекриваю їм кисень. Дякую всім, хто мене підтримує. Я опираюся і рівняюся на вас.