Режим Януковича нищить історичну пам'ять про Голодомор

Пам'ять про мільйони українців, знищених в результаті Голодомору-геноциду української нації, є не лише даниною нашим попередникам, але й фундаментом, без якого не можна збудувати міцне майбутнє нашої держави та нації. Режим Януковича цілеспрямовано нищить історичну пам'ять про голодомор як геноцид української нації. За влади Партії регіонів жодного разу заходи по вшануванню пам'яті жертв Голодомору не проводились на належному рівні. Союзники Партії регіонів, комуністи, знову вголос заперечують Голодомор. Водночас усе більше українців щороку приходять щоби вшанувати своїх предків – братів і сестер українців – знищених совєцькою окупаційною владою.

Попри шалений спротив режиму працівники Національного Музею "Меморіал пам'яті жервт голодоморів в Україні" продовжують кропітку роботу по збереженню пам'яті щодо найстрашнішого в історії людства злочину, що цілеспрямовано чинився совєцькими окупантами з метою цілковито знищити українську націю.

На жаль, нинішні нащадки окупантів продовжують боротьбу із невинно убієнними українцями. Цьогоріч Партія регіонів не підтримала наш проект парламентської постанови про 80-ті роковини пам'яті жертв Голодомору – геноциду української нації, а фракція комуністів цинічно продовжувала сидіти, коли парламент хвилиною мовчання вшановував пам'ять жертв Голодомору.

Так само центральні та місцеві органи влади не те що не проводять жодних заходів щодо цієї пам'ятної дати, але ще й дозволять публічно заперечувати голодомор, як геноцид українців.

До цього дня вже третій рік поспіль не створюється організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Голодомору. Ні на центральному, ні на місцевому рівні не здійснюються жодні заходи у напрямку реалізації Закону України "Про Голодомор".

Брутально не виконуються укази Президента про спорудження другої черги "Меморіалу вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні". Припинені роботи щодо впорядкування місць масових поховань жертв голодоморів, а також встановлення пам'ятних знаків та хрестів у тих місцях, де вони ще не зведені, на рівні обласних, районних, міських та сільських рад. До прикладу, поблизу села Синюхи Черкаської області віднайдено місце масового захоронення, однак до сьогодні пам'ятний знак не встановлено.

Некрофіл Табачнік викинув із навчальної програми уроки пам'яті, приурочені до 80-х роковин Голодомору.

Уже світовим скандалом стала історія спорудження пам'ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні. Американський уряд виділив безкоштовно земельну ділянку, а наші покращувачі саботують встановлення пам'ятника. У Києві й досі не встановлено обіцяний пам'ятник Джеймсу Мейсу, дослідникові Голодомору, завдяки котрому світ дізнався про страшну трагедію 30-х років ХХ ст. в Україні. Немає жодної з вулиць столиці України на його честь. Невідома доля про місце зберігання архіву Джеймса Мейса, який передав документи Комісії Конгресу США до бібліотеки Верховної Ради України.

Представниця Партії регіонів Гана Герман, яка так зухвало виступала проти ухвалення парламентської Постанови, що передбачала вирішити вищезазначені проблеми, тепер каже, що готується відповідний Указ Президента. Залишається питанням, чи і з цього Указу не викинуть будь-яку згадку про Голодомор як Геноцид української нації і чи не послуговуватимуться совєцьким аморфним поняттям "голоду", чи Президент особисто очолить відповідний комітет і чи спроможеться цього року добудувати другу чергу музею в Києві та пам'ятник Голодомору в Вашингтоні. Очевидно, ці питання риторичні.

Водночас, прості українці, працівники музею, не дадуть згаснути народній пам'яті про Голодомор, а Верховна Рада зобов'язана не лише врешті-решт вшанувати належним чином пам'ять про наших предків, але й для унеможливлення повторення трагедії, провести судовий процес над комуністичною партією, здійснити люстрацію, засудити і заборонити комуністичні організації та ідеологію.