Весь пакет санкцій проти Росії готовий

Росія нас буде виштовхувати зі свого ринку, це однозначна тенденція

Росія нас буде виштовхувати зі свого ринку, це однозначна тенденція. У них є одна умова для відкриття російського ринку: вступіть в Таможенний союз імені В.В. Путіна.

Наша позиція така: по-перше, ми поставляли і поставляємо свою продукцію в Євросоюз. Друге. ЄС відкрив для нас свій ринок, і ми додатково заробляємо на цьому близько 500 мільйонів євро. Третє. Нам потрібна конкурентоспроможна українська продукція. І ми вже стали частково конкурентні на європейському ринку. Чим швидше ми імплементуємо Угоду з Євросоюзом, тим більше ми заробимо, продаючи свої товари в Європі, тим краща якість українських товарів буде в Україні. А Росія залишить доступ тільки тим товарам, які вони зараз не можуть замінити.

Зі свого боку Уряд вніс на розгляд РНБО рішення про введення санкцій проти Російської Федерації, в тому числі це заборона продажу в РФ низки товарів. Військове призначення – раз. Подвійне призначення – два. Нові технології – три. Заборона участі в приватизації українських об'єктів – чотири.

Якщо Російська Федерація введе обмежувальні заходи по відношенню до українських товарів, весь пакет обмежувальних заходів по відношенню до російських - готовий.