У США затримали підозрюваного у викраденні журналіста Василя Сергієнка

Затриманий Іносов – професійний боєць ММА

Журналіста Василя Сергієнка вбили у 2014 році

У США затримали Андрія Іносова, підозрюваного у викраденні черкаського журналіста Василя Сергієнка, убитого навесні 2014 року. Про це повідомили вдова убитого Валентина Сергієнко та активіст Олег Собченко у коментарі виданню «Цензор.НЕТ».

«Це витік інформації, я не можу сказати, звідки мені це відомо. Десь місяць тому Іносов був затриманий ФБР. Зараз в американському суді розглядається справа про його депортацію. Питання стоїть про депортацію в Україну, за місцем громадянства. Наш МЗС звертався в міжнародний відділ прокуратури США. Суд знає, що Іносов знаходиться в Україні в розшуку», - повідомив Собченко.

Слідство вважає, що професійний боєць боїв без правил Іносов керував групою викрадачів, яка передала Сергієнка в руки безпосередніх кілерів. Під час викрадення журналісту нанесли ушкодження, які виявилися несумісні з життям. Активісти вважають, що якщо Іносова екстрадують, то він зможе дати свідчення, в тому числі з приводу його зв'язків з нардепом Геннадієм Бобовим. Саме його рідні загиблого журналіста вважають замовником вбивства.

Відзначимо, 16 лютого захисники обвинувачених написали заяву про відвід колегії суддів. Після чого судді заявили про самовідвід. Сторона захисту просила змінити запобіжний захід для обвинувачених і перевести розгляду справи в суд до Києва. Всі клопотання захисників відхили, а розгляд справи повернули в Соснівський районний суд Черкас.

Довідка:

Редактор газети «Надросся» (Корсунь-Шевченківський, Черкащина), викрадений та убитий невідомими. Чоловік зник 4 квітня 2014 року. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. В липні цього ж року були затримані троє підозрюваних в убивстві.
У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Сергієнка. Затриманим виявися громадянин України Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.