Посадовці-прикордонники вимагали хабаря за призначення на посаду

За хабар у 17 тисяч доларів правоохоронці Харкова затримали військових посадовців

Діючий керівник відділу по Сумському прикордонному загону разом з колишнім керівником одного з підрозділів Східного регіонального управління ДПС України вимагали від військовослужбовця Сумського прикордонного загону гроші за призначення його на посаду. Про це інформує поліція Харківщини.

За її даними, зловмисників затримали відразу після отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч доларів США. Передача коштів відбувалася у Харкові.

2 червня уповноважені особи військової прокуратури Харківського гарнізону об'єднаних сил спільно зі слідчими Відділу спецполіції ГУНП в Харківській області, співробітниками Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України за підозрою у скоєнні злочину затримали зловмисників.

Оперативні слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про повідомлення даним особам про підозру та вручення клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.