Росія використовує Україну як тестовий майданчик для кібератак — МВС Британії

Зустріч у Лондоні міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра внутрішніх справ Великої Британії з питань безпеки та боротьби з економічною злочинністю Бена Уоллеса

МВС Великої Британії заявило про готовність поглибити співпрацю з МВС України

Україну використовують як тестовий майданчик для кібератак та корупції з боку Російської Федерації. Таку думку висловив міністр внутрішніх справ Великої Британії з питань безпеки та боротьби з економічною злочинністю Бен Уоллс на зустрічі з українським колегою Арсеном Аваковим у Лондоні, повідомляє сайт МВС.

 «Уряд Великої Британії занепокоєний, що Україну використовують як тестовий майданчик для кібератак, для розвитку організованої злочинної діяльності та корупції з боку Російської Федерації», — зазначив Бен Уоллс.

Він додав, що МВС Великої Британії зацікавлене в поглиблені співпраці з Міністерством внутрішніх справ України.

«Ми зацікавлені поглибити з вами співпрацю як в правоохоронній сфері, так і в координації дій щодо нелегальної міграції та оперативного обміну даними. Розуміємо, який тиск на вас чинить ваш сусід і наскільки вам не просто працювати в цих умовах», — зазначив Уоллс.

Арсен Аваков наголосив, що МВС України і Національна поліція готові посилити співпрацю з поліцією Великої Британії за всіма напрямами кримінального блоку.

«Ми готові співпрацювати у сфері боротьби з організованою злочинністю та надавати оперативну інформацію у двосторонньому порядку, аби цей механізм працював, як годинник», — зазначив міністр внутрішніх справ України.