Експерт: Зеленський і Степанов мають єдине бачення медреформи

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов

На думку експерта раніше у представників влади не було загальної, чіткої позиції щодо реформування вітчизняної медицини

Президент Володимир Зеленський і міністр охорони здоров'я Максим Степанов мають єдине бачення щодо реформування медичної системи в Україні. Таку думку на своїй сторінці в Facebookозвучив політичний експерт Павло Кутуєв.

«Вперше після президентських виборів ми почули розуміння про долю медреформи. Раніше представники влади не висловлювали чітку позицію. Зараз же з конкретним меседжем вийшов президент і потім міністр охорони здоров'я. Меседжі були синхронні, президент поставив стратегічний вектор, дав завдання міністру, той у свою чергу розшив на деталі, пояснив механіку», - зазначив політолог.

На його думку, раніше у представників влади не було загальної, чіткої позиції щодо реформування вітчизняної медицини.

«Були окремі, часом скандальні висловлювання міністрів, які викликали резонанс і не знаходили підтримки в Офісі президента. Зараз судячи з порядку - є розуміння. Депутатам від «Слуги народу» були розіслані темники з месседжами по реформі, де вказується на «необхідність виправляти помилки медреформи». Вся вертикаль влади по медичній лінії почала працювати в єдиному векторі», - вважає Кутуєв.

Він також підкреслив, що подібна консолідація влади навколо питання про медичну реформу змусить опозицію діяти більш активно.

«Це вже призвело до різкої медійної активізації групи Супрун. Це природний процес. Інформаційний антагонізм буде тільки зростати», - підсумував Павло Кутуєв.

До слова, головний лікар Іллінецької центральної районної лікарні, що на Вінниччині, звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом не згортати медичну реформу в Україні.