Лікарі виявили лихоманку Західного Нілу у вісьмох мешканців Запоріжжя

Переносниками вірусу є комарі, іксодові та аргасові кліщі, а резервуаром вірусу є дикі та домашні птахи, гризуни, кажани

У вересні у вірусологічній лабораторії ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» у 8 людей виявили позитивні результати до вірусу Західного Нілу. Про це повідомляється на сайті Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

У МОЗ відзначають, що йдеться про 8 осіб з різним місцем проживання.

«У вересні поточного року при дослідженні матеріалу від хворих з лихоманкою невстановленої етіології у вірусологічній лабораторії ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України" позитивні результати до вірусу Західного Нілу отримані у 8 осіб з різним місцем проживання. У теперішній час проводиться їх дообстеження з метою встановлення заключного діагнозу», - йдеться у повідомленні.

У період з 2001 по 2017 рік діагноз лихоманка Західного Нілу був поставлений 43 хворим, які проживають у Запоріжжі, Бердянську, Енергодарі, Василівському, Вільнянському, Токмацькому, Гуляйпільському, Якимівському та Запорізькому районах.

Гарячка Західного Нілу – гостре інфекційне захворювання, для якого характерні лихоманка, запалення оболонок мозку, системне ураження слизових оболонок, збільшення лімфатичних вузлів, в окремих випадках - висип. 

Переносниками вірусу є комарі, іксодові та аргасові кліщі, а резервуаром вірусу є дикі та домашні птахи, гризуни, кажани.

Симптоми захворювання - нудота, лихоманка, головний біль. Після зараження вірусом інкубаційний період триває 1-7 днів, у людей з порушенням імунітету - до двох тижнів. Смертність спостерігається, у середньому, в 4% випадків.