Порошенко оглянув новий корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі

На думку президента Петра Порошенка, цей Центр зараз - найкращий в Україні

«Раніше не було необхідного обладнання, і діти, які народилися з проблемами, були, де-факто, приречені», - зазначив Порошенко

Президент України Петро Порошенко відвідав відкритий минулого тижня новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі.

На думку президента, цей Центр зараз - найкращий в Україні.

«Раніше не було необхідного обладнання, і діти, які народилися з проблемами, були, де-факто, приречені. Сьогодні у Дніпрі в операційній стоїть найсучасніший в Україні ангіограф», - зазначив Петро Порошенко.

Головна гордість хірургів - сучасні операційні. В них досягнуто максимальну стерильність - завдяки ламінарним потокам і спеціальним фільтрам. Висока швидкість потоку повітря знижує ризик інфікування до мінімуму. Всі двері в операційних - з сенсорами. Їх можна відкрити, не торкаючись кнопки. Стіни в операційному блоці - з антибактеріальним покриттям.

Сучасне обладнання дозволяє оперувати найменших новонароджених - вагою від 400 грамів. Тут встановлені новітні наркозні станції - зі штучною вентиляцією легенів. Є й остання модель апарату штучного кровообігу. Операційна лампа - з відеокамерою. Тепер консиліум можна проводити в режимі онлайн.

Вперше дитяча лікарня області має ангіограф. Він допомагає проводити найтонші нейрохірургічні операції без відкритого втручання в роботу серця.

У відділення інтенсивної терапії ліжка - з підігрівом. Замість звичних тумб - сучасні консолі.

Вперше дитяча лікарня області має свою кардіохірургію. А ще - ортопедію і травматологію, відділення реконструктивно-пластичної хірургії, захворювань голови і шиї.

«Наші лікарі їздили до Європи - вивчали досвід закордонних колег. Тепер зможемо допомогти дітям з численними порушеннями. Їх не треба буде перевозити в інші клініки України або за кордон. Все - в одній лікарні», - сказав в. о. головного лікаря Центру здоров'я матері і дитини ім. Руднєва Ігор Македонський.

 Як повідомлялося, президент Петро Порошенко наголосив, що Україна отримає кредитні гарантії Світового банку до кінця року.