Адвокату Рибіну, який захищав екс-«беркутівців» та Рубана, спалили машину

Машина застрахована не була

Рибін не знає, хто спалив автівку

Адвокату Валентину Рибіну спалили автомобіль, який стояв у підземному паркінгу його будинку. Рибін захищав інтереси харківських екс-«беркутівців», а також обвинуваченого у війні на Донбасі на боці бойовиків бразильця Рафаеля Лусваргі.

Як повідомив адвокат у коментарі Громадському, підпал стався 24 грудня. Він не знає, хто це зробив, однак пов’язує зі своєю адвокатською діяльністю.

«Я можу пов’язати це з чим завгодно, бо мені постійно погрожують через діяльність», — сказав він.

За словами Рибіна, авто сильно пошкоджене, а після того, як рятувальники загасили вогонь, — паркінг весь задимлений. Машина застрахована не була.

У 2016 році Валентин Рибін був адвокатом бійця Головного розвідуправління Росії Олександра Александрова. Його разом з іншим ГРУ-шником Євгеном Єрофеєвим Голосіївський райсуд Києва визнав винними у скоєнні теракту, в результаті якого загинув український військовий Вадим Пугачов. Обох бійців ГРУ Росії взяли в полон українські військові на Донбасі, а після суду над ними обміняли на Надію Савченко.

Також Рибін захищав трьох харківських екс-беркутівців, які втекли до Росії.

У 2018 році адвокат став захисником керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана і формально народної депутатки Надії Савченко, яких підозрюють у спробі захоплення державної влади, держперевороту та організації теракту.