Літак з Києва не зміг сісти в Миколаєві: ЗМІ назвали причину

Літак з Києва не зміг сісти в Миколаєві не через туман, а через проблеми з обладнанням в аеропорту – ЗМІ

Літак авіакомпанії Dream Wind, що летів рейсом з Києва до Миколаєва 29 грудня, не зміг приземлитися з трьох спроб в Миколаївському міжнародному аеропорту не через густий туман, як повідомив в.о. директора аеропорту Миколаєва Федір Барна, а через проблеми з устаткуванням радіолокації в миколаївському аеропорту. Про це повідомляє регіональне видання «НикВести» з посиланням на джерело в аеропорту «Київ».

За його словами, видимість під час посадки літака в Миколаєві була 2 тисячі метрів.

«Видимість була більш ніж нормальна, насправді стався збій в роботі радіолокаційного обладнання в Миколаївському міжнародному аеропорту, яке давало невірний сигнал літаку, що унеможливило посадку», - повідомив співрозмовник.

Незважаючи на те, що керівник миколаївського аеропорту обіцяв, що «як тільки розпогодиться», літак знову вилетить до Миколаєва, цього не сталося. Пасажирів в результаті в неділю, 30 грудня, привезли до Миколаєва автобусом. За словами джерела, авіакомпанія Dream Wind в зв'язку з вчорашнім інцидентом, переглядає свої плани щодо польотів до Миколаєва в темний час доби.

Раніше в.о. генерального директора Миколаївського міжнародного аеропорту Федір Барна заявляв, що літак не зміг здійснити посадку в аеропорту Миколаєва «через густий туман», додавши, що під час трьох спроб заходу на посадку «погода тільки погіршувалася». До цього Федір Барна запевняв, що Миколаївський міжнародний аеропорт «готовий приймати літаки в будь-яку хвилину, незважаючи на не найкращу погоду».

Нагадаємо, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством шляхом пострілу з бойового пістолета легендарний бойовий льотчик Владислав Волошин, який до цього кілька місяців керував обласним комунальним підприємством «Миколаївський міжнародний аеропорт».