На Донеччині впав дрон бойовиків, начинений вибухівкою

Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував

У п’ятницю, 7 квітня, неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарату противника, начиненого вибухівкою. Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але на щастя впав у полі. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував.

Безпілотний літальний апарат вироблений кустарним способом. Очевидно, аби уникнути можливості його ідентифікації, говорять у Штабі. БПЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення БЛА із об’єктом. За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Як правило у подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею Кримінального кодексу 258 «Терористичний акт».

У штабі АТО наголошують, що факт застосування противником БПЛА-камікадзе є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення із непередбачуваними наслідками за ступенем важкості. Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період проведення Великодніх свят, звинувативши у теракті Збройні сили України.

Штаб АТО вкотре наголошує: сили АТО продовжують неухильно дотримуватися заходів з підтримання всеосяжного, сталого і необмеженого припиненню вогню по всій лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували ігнорувати «великоднє перемир’я». Агресор здійснив 42 обстріли позицій українських захисників застосувавши при цьому озброєння заборонене Мінськими угодами.