На Львівщині невідомі жорстоко побили суддю

Маркіян Самсін
Фото: podpravda com

Голові райсуду у Львівській області раніше засуджений ним чоловік зламав ногу

У неділю, 27 січня, невідомі побили і зламали ногу виконуючому обов'язки глави Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області Маркіяну Самсіну.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру.

«30 січня 2019 року в Вищу раду правосуддя надійшло повідомлення в.о. голови Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області Самсіна М.Л., в якому він повідомляє, що 27 січня 2019 року до нього підійшли чоловіки, один з яких неодноразово був судимий Кам'янка-Бузьким районним судом. Один з них висловився на адресу судді: «Ти ще кров'ю не харкав». Після цього, за словами судді, чоловіки напали на нього, заподіявши тілесні ушкодження та перелом лівої ноги», - уточнюється в ньому.

Суддю тут же доставили в лікарню. У той же час, що прибули на місце НП правоохоронці, не змогли затримати нападників.

Самсін зазначає, що 28 січня 2019 року він звернувся в чергову частину Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області із письмовою заявою про вчинення щодо нього кримінального правопорушення.

28 січня 2019 року вказане кримінальне провадження було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Відзначимо, що Маркіян Самсін є братом колишнього глави Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Ігоря Самсіна.