На Миколаївщині горить сміттєзвалище на площі 7 га

Пожежа на сміттєзвалищі у Миколаївській області

Фото: ДСНС

Це вже друга масштабна пожежа на цьому сміттєзвалищі у квітні

У Миколаївській області у селі Таборівка Вознесенського району виникла пожежа на території полігону побутових відходів.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Згідно з повідомленням, вогонь поширився на загальну площу 7 га. До місця пожежі були направлені два відділення 12 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, а також залучали додаткові сили та засоби від сусідніх районів, зокрема,  Новоодеського району та м. Южноукраїнськ, мобільно-оперативну групу ГУ та місцеву пожежну охорону «Олександрівка».

Завдяки вчасно вжитим заходам, пожежу було локалізовано 16 квітня увечері. У ДСНС повідомили про низку порушень на цьому об'єкті: порушення технологічного регламенту захоронення твердих побутових відходів, територія не обгороджена, що становить потенційну загрозу під час пожеж сухої рослинності поблизу.

«Станом на 17 квітня ліквідація пожежі наразі триває, адже майже по всьому периметру є тліючі осередки, подекуди із відкритим горінням. Прикро, що пожежі на цьому об’єкті мають частий характер і з настанням посушливої погоди (в додаток необережним поводженням з вогнем та навіть здатністю звалищ до самозаймання через накопиченням біогазів) є більш ймовірними. Друга масштабна пожежа в квітні, вдруге рятувальники будуть декілько діб чергувати на місці та проливати купу тліючого сміття», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, у Житомирській області 16 квітня у результаті загоряння сухої трави вогонь пошкодив вісім будинків селища Новосілка.