На Закарпатті в під'їзді будинку знайшли новонароджену дитину

Дитина госпіталізована в пологове відділення Хустської лікарні з діагнозом «переохолодження»

У під'їзді житлового будинку у місті Хуст знайшли дорожню сумку з новонародженим хлопчиком. Правоохоронці шукають жінку, яка покинула свою дитину. Про це повідомляє управління Нацполіції в Закарпатській області.

«25 грудня о 6:41 ранку в поліцію міста Хуст надійшло повідомлення від жительки Хуста з Київської набережної. Заявниця повідомила про те, що близько 6:30 вона виявила в під'їзді будинку, де проживає, між першим і другим поверхом дорожню сумку з новонародженою дитиною», - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що новонароджений хлопчик був закутаний у дитячу ковдру.

«На вигляд дитина здорова, без вад. Імовірно, хлопчик був народжений протягом останньої доби. Дитина госпіталізована в пологове відділення Хустської лікарні з діагнозом: переохолодження. Загрози життю хлопчика немає», - відзначили в ГУНП.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за статтею про залишення в небезпеці матір'ю новонародженої дитини (ч.2 ст.135 КК України). Жінку розшукують. Їй загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Раніше у Первомайську Миколаївської області в лікарню підкинули немовля в коробці. Хлопчик перебував у вкрай важкому стані.

Також у Херсоні жінка намагалася продати тримісячне немовля за 210 тисяч гривень.