Ситуація в АТО: Бойовики гатять із заборонених мінометів та великокаліберних кулеметів

Український військовий

Унаслідок ворожих обстрілів жоден український воїн не постраждав

Від початку доби російсько-окупаційні війська здійснили 24 обстріли українських опорних пунктів. Агресор продовжує застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Зокрема на Донецькому напрямку зі 120 та 82 мм мінометів противник відкривав вогонь по оборонцях Павлополя. Крім цього, з 82 мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляні захисники Пісків, а з гранатометів та стрілецької зброї - наші укріплення під Водяним, Павлополем та Авдіївкою. Також під гранатометний вогонь потрапили оборонці Шахти «Бутівка», а поблизу Новотроїцького - вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку агресор застосував заборонені 120 та 82 мм міномети по оборонцях Луганського та Світлодарська. Крім цього, з гранатометів та великокаліберних кулеметів вогонь вівся по наших позиціях поблизу Новолуганського, а також з озброєння БМП - під Луганським і Троїцьким.

Унаслідок ворожих обстрілів жоден український воїн не постраждав.

Раніше сьогодні стало відомо, що представники російсько-окупаційних військ передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця Збройних сил України, який зник безвісти 8 квітня під час виконання бойових завдань на лінії розмежування сторін.

Зниклого безвісти під час виконання бойових завдань 8 квітня на лінії розмежування сторін в районі АТО військовослужбовця Збройних сил звали Володимир Майборода.

Нагадаємо, минулої доби російсько-окупаційні війська продовжили ігнорувати режим повного припинення вогню здійснивши 52 обстріли позицій українських захисників.

Позаминулої доби агресор здійснив 43 обстріли позицій Збройних сил України.