Терористи гатять з мінометів по позиціях сил АТО на Донбасі, один боєць поранений

За добу один український військовий дістав поранення

За минулу добу, 27 лютого, бойовики терористичних організацій «Л-ДНР» продовжили обстріли українських позицій на сході України. Всього вони провели сім прицільних обстрілів позицій ЗСУ. Про це повідомив спікер Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Всі сім обстрілів були на луганському напрямку. Найбільш активний вогонь вівся під Світлодарськом, де бойовики з 17:30 протягом чотирьох годин вели вогонь з мінометів калібром 120 мм і 82 мм, випустивши понад 200 мінометних снарядів, а також застосовували зенітну установку, гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети.

Тричі обстріляли позиції українських військових під Новоолександрівкою, із застосуванням мінометів калібром 82 мм, гранатометів і кулеметів», - йдеться у повідомленні.

Двічі бойовики проводили обстріли позицій під Троїцьким, де спочатку застосовували міномети калібром 82 мм, а з 20:30 - калібром 120 мм. Аналогічне озброєння застосовувалося по позиціях ЗСУ під Луганським.

Загалом бойовики випустили по українських позиціях 140 мін калібром 120 мм і 145 мін калібром 82 мм.

Речник відзначив, що внаслідок обстрілу був поранений один український військовослужбовець. Зараз він госпіталізований в стані середньої тяжкості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом минулої доби агресор застосував міномети, заборонені Мінськими домовленостями, не лише по позиціях захисників України, але й по населеному пункту.