У Генштабі нарікають: українська промисловість не задовольняє потреби армії

Родіон Тимошенко

Попри різні складнощі, зараз Збройні сили України мають широку лінійку машин вітчизняного виробництва

Українські промислові потужності для виготовлення військової техніки поки повною мірою не задовольняють потреб вітчизняної армії. Про це розказав у інтерв’ю «Главкому» заступник начальника Генштабу, генерал-майор Родіон Тимошенко.

Проте, за його словами, з року в рік збільшується кількість поставленого озброєння та техніки, а також і їхня якість.

«Мали деякі труднощі з виробництвом боєприпасів або артилерійських стволів великого калібру. Але на базах зберігання достатньо артилерійських систем, що дало можливість створити нові артилерійські бригади, наприклад, озброєні 2А36 «Гіацинт-Б» тощо (радянська буксирувана гармата калібру 152 мм, – «Главком»). Нині наші науковці працюють над розробкою 155 мм гармати і боєприпасів до неї. Дослідження ще тривають», — говорить Тимошенко.

Найпоказовішими, за його словами, наразі є є протитанкові ракетні комплекси державного конструкторського бюро «Луч», зокрема, ПТРК «Стугна-П».

«2014 року науковці брали участь у її активних випробуваннях. І ця система, і «Корсар» є досить ефективними, сьогодні маємо достатню їх кількість. Як бачите, для розробки нових зразків озброєння потрібно певний час, від декількох місяців до років, залежно від складності завдань та впровадження новітніх технологій», — резюмував генерал-майор.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.