Український журналіст Путіну: Ваші люди займаються різаниною на Донбасі

журналіст українського інформагенства УНІАН Роман Цимбалюк

Цимбалюк також закликав президента країни-агресора зробити обмін полоненими

Роман Цимбалюк, журналіст українського інформагенства УНІАН, на щорічній прес-конференції Путіна, яка відбувається зараз у Москві, нагадав президенту країни-агресора, що російські військові, які «вирішують питання на Донбасі», на практиці займаються різаниною населення.

Також Цимбалюк порушив питання обміну полоненими.

«Раніше ви відкрито говорили про те, що відправляєте на Донбас людей вирішувати військові питання — в житті це називається «вбивати громадян України». Наша армія знає, що з такими людьми робити. Але частина з них потім потрапляють в полон, в українські в'язниці, і їх засуджують в тому числі і до довічних ув'язнень. Ось у вас закінчується третій термін, і раптом вас не виберуть, чи не хочете ви поміняти своїх громадян?» — сказав він.

Журналіст наголосив, що зробити такий обмін буде не складно, адже українці своїх не кидають. «Ми хочемо повернути своїх 65 заручників, це не тільки Сенцов, Сущенко , а й десятки кримських татар...  Якщо ви все-таки виграєте вибори, ви будете і далі займати таку абсурдну позицію по Донбасу?» — резюмував Цимбалюк.