Конгресмени США схвалили оборонний бюджет з важливою для України поправкою

Версію проєкту оборонного бюджету повинен схвалити Сенат Конгресу США
фото з відкритих джерел

Палата представників схвалила збільшення запитаної президентом Джо Байденом суми на оборону на $37 млрд

Палата представників Конгресу США більшістю голосів підтримала проєкт оборонного бюджету на рекордну суму - 840 млрд доларів. Про це повідомляє сайт Палати представників США.

За документ проголосували 329 конгресменів, 101 виступив проти.

Палата представників схвалила збільшення запитаної президентом Джо Байденом суми на оборону на $37 млрд. Проти голосували 39 демократів і 62 республіканців, повідомляє The New York Times.

У проєкті оборонного бюджету конгресмени схвалили поправку, яка передбачає створення відновлюваного фонду придбання критично важливих боєприпасів для України в розмірі до $500 млн на рік. Поправку вніс голова Комітету з питань збройних сил Адам Сміт.

У документі ідеться про виділення $100 млн на допомогу українським військовим льотчикам

Проєкт містить поправки, які обмежують підтримку США і передачу зброї регіонам і бойовикам, причетним до звірств в області прав людини. А конкретні обмеження в законопроєкті можуть ускладнити майбутні продажі зброї США і їх передачу різним союзникам і партнерам, включаючи Туреччину, Саудівську Аравію і Єгипет.

Конгресмени передбачили обмеження на передачу Туреччині винищувачів F-16. Палата представників вимагає гарантій, що Анкара не буде вдиратися на них в повітряний простір Греції.

Тепер свою версію проєкту оборонного бюджету повинен схвалити Сенат Конгресу США. Після цього дві палати займуться узгодженням документів. Схвалений документ буде направлений на підпис Джо Байдена.