Лідерство держави втрачене – Безсмертний

Роман Безсмертний

Безсмертний розчарований тим, що керівництво держави не використовує «колосальні шанси» для зміцнення України

В Україні суспільство стає цілісним, водночас держава втрачає своє лідерство та ухиляється від відповідальності. Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав український політик Роман Безсмертний.

Він стверджує, що українці стали одним із ключових об'єктів міжнародної політики, до якого прикута увага регіону, всієї Європи, всього світу.

На його думку, з одного боку, «об’єктивізація України грає на користь Москви, бо це прямий натяк у наш бік як про країну, що не відбулася, і цей висновок нав’язується світу». З другого – «це колосальний шанс, бо чим більша дія, тим більша протидія».

«Мабуть, останні сто років ми не мали такого зовнішнього ворожого чинника, який би так позитивно впливав на бажання українців самоствердитися. Події останнього року яскравий тому приклад. Хоч як намагалися розділяти Україну, протиставляти українців, відбувається зворотній процес – Україна внутрішньо цементується. І лише одна біда у цьому процесі: єднаються люди, а держава, натомість, як інститут, що має продемонструвати цей результат всьому світові, ухиляється від відповідальності та адекватних дій. Державні функції атрофовані, лідерство держави втрачене», - зазначив Безсмертний.