Порошенко поскаржився на Путіна, якому нема чого сказати по телефону

Порошенко визнав: Медведчук на переговорах є представником Путіна
Фото: Главком / Станіслав Груздєв

Глава держави розказав, як дзвонив лідеру країни агресора під час азовської кризи

Віктор Медведчук з весни цього року не бере участі в роботі Мінської групи. Про це повідомив президент Петро Порошенко на підсумковій прес-конференції, що зараз триває у Києві, інформує «Главком».

«Де-факто Медведчук на цих переговорах є представником Путіна», - визнав Порошенко. Він також згадав, що під час Азовської кризи намагався зв’язатися з Володимиром Путіним. Але той не вийшов на зв’язок. На думку, Порошенка, лідеру країни-агресора не було чого сказати.

«Наші військовослужбовці відповідно до женевської конвенції є військовополоненими і вони не є підсудними російській юрисдикції, Путін не очікував, що перемовини з усім світом пройдуть так швидко і будуть озвучені чіткі заячи. І йому знову не було що відповідати», - переконаний Порошенко.

Раніше Порошенко озвучив план на свій другий строк.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. Після закінчення собору стало відомо про проведення прес-конференцї 16 грудня президентом.