Порошенко: Україна мала час, щоб підготуватися до епідемії коронавірусу, некомпетентна влада його згаяла

Команда Порошенка везе в Україну засоби медичного захисту

«Люди не повинні бути заручниками некомпетентності влади», – переконаний Порошенко

В України було набагато більше часу для підготовки до епідемії коронавірусу, ніж в багатьох інших держав, однак некомпетентна влада його згаяла.

«І тепер українці змушені по всьому світу шукати маски, захисні костюми для медиків та обладнання для лікарень», –  заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко.

Політик наголосив, що епідемія стала додатковим фактором для загострення економічної кризи в Україні.

«Рік тому економіка була на підйомі – зростання ВВП було 4,5%, надходження до бюджету перевиконувалися, а на сьогоднішній день де-факто Україну зіштовхнули у прірву. Ми маємо скорочення ВВП і ми маємо позбавлення бюджету джерел надходження.

Де-факто урядові пропозиції означають секвестр державного бюджету. І на сьогоднішній день ми бачимо, що до цих факторів, на жаль, додалася пандемія», – констатував Порошенко.

«Господь дав Україні набагато більше часу, ніж іншим країнам, але, на жаль, також ми вимушені констатувати, що можливості щодо якісної підготовки до викликів і загроз до захисту людей влада прогавила. На сьогоднішній день бракує всього. Бракує масок, захисних костюмів для лікарів, ліків, апаратів штучної вентиляції легень, тестів на коронавірус. Бракує багатьох позицій, і уже під час пандемії цей дефіцит не скорочено. І волонтери, і меценати шукають по всьому світу і в умовах жорсткої конкуренції пробують завезти обладнання і засоби для того, щоб захистити людей», – зазначив Петро Порошенко.

«Наша команда закупила і везе в Україну 30 тисяч захисних костюмів для українських лікарів, 800 тисяч масок, окуляри. І я твердо переконаний, що люди не повинні бути заручниками некомпетентності влади», – переконаний лідер «Європейської Солідарності». Він наголосив, що фракція налаштована на консолідацію зусиль і необхідність законодавчо забезпечити захист медиків, малозабезпечених українців та порятунок економіки.

Нагадаємо, станом на 10:00 30 березня в Україні зафіксовано 480 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.За даними МОЗ, з них 11 летальних, шестеро пацієнтів одужало.За добу було зафіксовано 62 нових випадки.