У МЗС України відреагували на скандальну заяву Лаврова

Міністерство закордонних справ України

В Україні «вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля»

Міністерство закордонних справ України назвало черговою інформаційною операцією заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито підготовку провокації на кордоні з Кримом.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.   

«В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, звинувачуючи Україну у «підготовці провокацій». Але це – чергова інформаційна операція», - заявили у МЗС.

У відомстві нагадали, що насправді, це Росія розгорнула на кордонах з Україною понад 80 тисяч військ у повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси «Іскандер», передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України. За останні два місяці кількість російських танків на кордоні збільшилась на 300 одиниць, а 25 листопада 2018 року Москва вчинила відкриті акти збройної агресії біля Керченської протоки та у Чорному морі.

«Тепер міністр Сергій Лавров лякає Україну і міжнародне співтовариство «провокаціями», шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу та розгортанню на кордонах України свого наступального потенціалу», - додали у МЗС.

Також у міністерстві запевнили, що «чергова брехня РФ буде спростована» схваленням резолюції ГА ООН «Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів».

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна нібито готує провокацію біля адмінкордону з окупованим Кримом у кінці грудня, щоб продовжити воєнний стан, який закінчується 26 грудня.

Натомість прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав слова Лаврова вигадкою.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав заяву Лаврова «маячнею сивого мерина».