Українські дипломати вимагають в окупантів звільнити кримськотатарського активіста

МЗС України

Наріман Мемедемінов був арештований після обшуку у власному будинку

Українське Міністерство закордонних справ оприлюднило вимогу про звільнення кримськотатарського активіста, арештованого в окупованому Криму. Відповідне звернення опублікувала речник МЗС Мар’яна Беца.

«Після незаконних виборів окупант посилює тиск на кримських татар. Вимагаємо звільнення активіста Нарімана Мемедемінова», - написала вона в Twitter.

Раніше Національна спілка журналістів України заявила, що стурбована «черговим наступом на свободу слова» в анексованому Росією Криму і зажадала від Москви звільнення заарештованого 23 березня на півострові журналіста, кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова й інших затриманих за політичними звинуваченнями.

23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

Напередодні в будинку Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після обшуків його відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

Правозахисники, журналісти, блогери вимагали від Росії і підконтрольної їй влади анексованого Криму негайного звільнити активіста.