Волкер розповів, як просуватиметься питання Криму на міжнародній арені

Курт Волкер

На думку Волкера, слід забезпечити ефективну імплементацію міжнародних санкцій щодо Криму

На міжнародному рівні, в тому числі й в ЄС, зроблені певні зусилля для підтримки міжнародного формату обговорення ситуації в Криму.

Про це сказав спеціальний представник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю «Укрінформу», коментуючи українську ініціативу започаткування міжнародного формату з деоокупації півострова.

«Я вважаю, що дуже важливо не забувати про це. І ми постійно публічно порушуємо цю важливу проблему. Так, вже були зроблені певні зусилля, включаючи деякі ініціативи з боку членів ЄС згуртувати країни задля обговорення ситуації у Криму. Я, до речі, цього тижня також брав участь у подібній зустрічі. Упевнений, що цей процес буде продовжуватися. Це є важливе, принципове питання, яке пов'язане з безпекою кожної європейської країни - адже треба бути упевненим у безпеці власних кордонів», - сказав Волкер.

Він висловив впевненість, що «це питання буде просуватися».

Також, на його думку, слід забезпечити ефективну імплементацію міжнародних санкцій щодо Криму.

«Наприклад, якщо російська компанія веде бізнес у Криму, як слід діяти відносно неї, якщо вона також спробує просувати свою діяльність на решті території Європи? Санкції повинні бути застосовані відносно компанії, яка так поводиться», - зазначив Волкер.

Нагадаємо, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер наголосив, що проблема завершення війни на сході України полягає не у змісті Мінських домовленостей, а в їх імплементації

Також він вважає, що Росія прорахувалась, напавши на Україну