ЦВК підготувала 665 ДВК для проведення місцевих виборів

 Президент України вніс на розгляд парламенту зміни до закону про воєнний стан, що передбачають проведення місцевих виборів

Як повідомлялося, дотепер залишається неврегульованим питання проведення місцевих виборів у 10 областях України, де запроваджено воєнний стан

У неділю, 23 грудня, відбудуться перші і додаткові місцеві вибори у 665 дільничих виборчих комісіях (ДВК) у 13 регіонах. Така інформація є у повідомленні ЦВК про проведення спеціальних тренінгів для 2000 членів ДВК за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

«У 30 тренінгах, що тривали у 13 регіонах України протягом восьми днів, з 12 до 19 грудня, взяли участь близько 2000 членів 665 ДВК, утворених для проведення перших і додаткових місцевих виборів, призначених на 23 грудня 2018 року», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, дотепер залишається неврегульованим питання проведення місцевих виборів у 10 областях України, де запроваджено воєнний стан.

Водночас, у ЦВК зауважили, що 29 листопада 2018 року Комісія ухвалила постанову стосовно організації підготовки та проведення місцевих виборів в окремих регіонах України, в яких введено воєнний стан.

Зазначимо, що Президент України вніс на розгляд парламенту зміни до закону про воєнний стан, що передбачають проведення місцевих виборів.