День перемоги коронавірусу. Заступник Авакова назвав дату закінчення карантину

Антон Геращенко повідомив, коли чекати закінчення карантину

«Зараз ВООЗ та епідеміологи позитивно оцінюють результати карантину», – сказав Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, коли в Україні закінчиться карантин.

Про це Антон Геращенко повідомив в інтерв’ю Олесі Бацман.

«Карантин закінчиться тоді, коли президент, уряд і народ України будуть упевнені в тому, що нам вдалося завдяки карантину зупинити епідемію коронавірусу. Думаю, що це буде у першій декаді травня. Це пов’язано з оцінками провідних вірусологів. Зараз ВООЗ та епідеміологи позитивно оцінюють результати карантину, що був запроваджений 11 березня. Якщо ми порівняємо перебіг захворюваності на коронавірус в Україні та інших країнах, то здається, що завдяки карантину нам вдалося затримати розвиток вірусу», – сказав Антон Геращенко

Нагадаємо, що у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня 2020 року. Також уряд ввів режим надзвичайної ситуації у всій країні.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що карантин у країні через коронавірус може бути продовжений до другої половини травня.

В КМДА сказали, що карантин у Київській області можуть продовжити до осені.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.