Порошенко запрошує українців на Софійську площу для молитви

Віруючих кличуть на Софійську площу на 10 годину

Фото: Станіслав Груздєв / Главком

Президент прпонує спільно помолитись Господу Богу за те, що відродив та утвердив Єдину Помісну Православну церкву України

Президент України Петро Порошенко вкотре привітав співвітчизників із тим, що автокефальна Православна церква України отримала Томос, та закликав 7 січня о 10-й ранку зібратися на Софійській площі, аби спільно помолитись.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У величне свято Різдва Христового предстоятель Православної церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить божественну літургію – історичну та знакову для всієї України. Закликаю всіх небайдужих українців зібратись 7 січня о 10 ранку на Софійському майдані, аби спільно помолитись Господу Богу за те, що відродив та утвердив Єдину Помісну Православну церкву України», - зазначив президент.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня

Зазначимо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. 

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.