Священик Московської церкви бідкається, що не може потрапити до храму на території військового об’єкту

Храм Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія знаходиться на території Військової академії в Одесі

Священик Московської церкви на Одещині чинить перепони для переходу парафії в ПЦУ, кажуть в ПЦУ

Протоієрей храму Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія Сергій Дмитрієв з початку 2019 року не може потрапити на територію Військової академії в Одесі, де розміщується ця церква. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії РПЦ в Україні.

Церковники навіть зняли відеоролик, в якому Дмитрієв під супровід тривожної музики повідомив, що він не може потрапити в храм.

«З початку 2019 роки не можу потрапити на територію, ось стою біля паркану, як бачите, залишився без храму», - заявив священик.

Тим часом прес-секретар Православної церкви України в Одеській області батько Теодор Оробець раніше повідомляв, що в Одесі є прихід, парафіяни якого хочуть вийти з підпорядкування РПЦ в Україні. Однак місцевий священик не просто перешкоджає волі одеситів, а ще й виніс з храму основні ікони.

За даними одеського видання «Думська», мова йде саме про храм при Військовій академії. Мабуть, радикальна позиція батька Сергія змусила парафіян піти на конфлікт і заборонити йому доступ до церкви, робить припущення видання.

Нагадаємо, Департамент державної служби охорони при МВС України відмовив у перебуванні українського відділення Російської православної церкви у контрольно-пропускному пункті свого Вищого професійного училища у Вінниці.

20 грудня 2018 року Рада схвалила законопроект №5309 «Про внесення змін в закон «Про свободу совісті та релігійні організації» назви релігійних організацій (об'єднань), що входять в структуру (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнано здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово оккупировавшее частина території України». Відразу після прийняття закон підписав глава парламенту Андрій Парубій.

Згідно з ним «не допускається надання переваг або накладання обмежень у діяльності релігійної організації (об'єднання), що входить до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, окрім обмеження доступу священнослужителів, релігійних проповідників, наставників такої релігійної організації у частини, з'єднання Збройних сил та інших військових формувань України у місцях їхньої дислокації або інших обмежень, передбачених законом».