Українська радіостанція нарвалась на штраф через мовні квоти

Радіостанція «Європа плюс» не виконала умови регулятора щодо квот українських пісень і була оштрафована

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіостанцію «Європа плюс» за недотримання квоти на трансляцію пісень українською. Про це повідомляє пре-служба регулятора.

Як повідомляється, під час моніторингу радіостанції 5 грудня 2017 року було виявлено, що частка пісень українською в ефірі радіостанції склала 29,4%, а не 30%, як потрібно.

Відзначається, що Національна рада призначила позапланову виїзну перевірку, під час якої було враховано мовлення «Європи плюс», що пісня «Маша» у виконанні групи Yuko звучала о 7:00 14 хвилин на одному з діалектів української мови. Однак у результаті подальшого аналізу тексту пісні був зроблений висновок, що ця пісня не відноситься до категорії пісень, виконаних українською.

Тому у відомстві вирішили, що «Європа плюс» порушила закон України «Про телебачення і радіомовлення». За це радіостанцію оштрафували на 38,7 тис. гривень.

Нагадаємо, радіо «Пятница» сплатило 327,8 тисяч гривень за недотримання частки україномовного контенту в ефірі, передбаченої законом. Ця сума є найбільшим штрафом за увесь час дії мовних квот.