10 прогнозів майбутнього Савченко із США та привітання зі звільненням, які необхідно прочитати

Все більше високопосадовців та законодавців США вітають Надію Савченко зі звільненням, у якому бачать результат спільних зусиль усього світового співтовариства.

1. "Надію Савченко звільнено! Це доводить, що спільні зусилля вільного світу спрямовані на досягнення правосуддя приносять результат", - пише сенатор США Роб Портман.

[TWITTER]

[/TWITTER]

2. "Давайте не забувати про українських політв'язнів, які все ще утримуються у Росії", - додав законодавець у іншому повідомленні.

[TWITTER]

[/TWITTER]

3. "Нарешті звільнено українського патріота Надію Савченко, яку несправедливо утримували у Росії", - твітує сьогодні посол США в ООН Саманта Пауер.

У середу стало відомо, що рішення про обмін української льотчиці Надії Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова було узгоджено під час телефонних переговорів "нормандської четвірки".

[TWITTER]

[/TWITTER]

4. "Радий, що Савченко дома. Її сила та дух - привід для гордості України та показують, що Путін не переможе", - відзначив сьогодніконгресмен Еліот Енґель, член Комітету з питань закордонних справ  Палати представників Конгресу США.

5. "Я відчуваю значне полегшення через те, що сьогодні Надія Савченко на волі", - пише сенаторка США Джін Шагін, яка відома тим, що при особистій зустрічі із президентом України Петром Порошенком заявила йому, що боротьба із корупцією має починатись із нього самого.

[TWITTER]

[/TWITTER]

6. "Не просто так Надію Савченко називають героєм України" - твітує конгресмен США Адам Кінзінґер.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Сьогодні після візиту до Адміністрації Президента України Надія Савченко приїхала у штаб партії "Батьківщина", від якої була обрана депутатом ВР.

Оглядачі констатують - Надія Савченко може вплинути на розвиток ситуації у країні, як політик.

7. "Чекаю першого опитування, у якому Савченко зарахують у політики" - журналіст AP Наталія Васильєва.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Ключові для політичного майбутнього Савченко моменти вже порахував журналіст Ян Бейтсон, який висвітлює події в Україні для ряду провідних західних ЗМІ.

8. "Ось на що треба звертати увагу після повернення Савченко до України: Як вона та інші поведуть себе щодо інших утримуваних у Росїі? Наскільки швидко Савченко призвичаїться до політичного життя? Вона була впливовим голосом, але чи зможе вона проштовхувати законопроекти? Чи піде вона за Тимошенко, чи займе власну позицію? І Савченко і Тимошенко мають сильну волю... Яку позицію Савченко займе щодо Мінських угод та спеціального статусу Донбасу. Вони вже непопулярні, а її позиція може вплинути на громадську позицію. Чи стане Савченко реальною опозицією до коаліції Гройсмана? Вона теж прийшла з Майдану і розчарована станом реформ", - відзначив журналіст у серії твітів.

[TWITTER]

[/TWITTER]

9. "Тепер Савченко може стати політичною суперзіркою, або ж - швидко згаснути. Політика в Україні це брудна справа, а чесних не цінують", - пише український журналіст-міжнародник Максим Еріставі, який користується значним впливом серед західних політиків та ЗМІ.

[TWITTER]

[/TWITTER]

10. Нарешті Наталія Мозговая, журналіст Російської служби "Голосу Америки" просто констатує:

"Прийшов час міняти хештеги  на ".

[TWITTER]

[/TWITTER]

Джерело: Голос Америки