«Слуга» Дубінський заявив, що в Міністерстві інфраструктури процвітає корупція

Владислав  Криклій нав'язує «Укравтодору» підрядників, - Дубінський

Міністр Криклій призначив радником колишнього главу «Укравтодору» Андрія Батищева, при якому відкати становили 12,5%, - нардеп

Міністр інфраструктури Владислав Криклій нав'язує «Укравтодору» підрядників, а радником призначив колишнього главу «Укравтодору» Андрія Батищева, при якому відкати становили 12,5%. Про це на своєму сайті написав народний депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський.

«Користуючись своїм службовим становищем, Криклій нав'язує «Укравтодору» підрядників на виконання тих чи інших дорожніх робіт, повністю ігноруючи законодавство про державні закупівлі та захист економічної конкуренції», - стверджує Дубінський.

За словами депутата, лідерами за кількістю підрядів, як правило, виявляються компанії, підконтрольні громадянину РФ Вагінаку Аветісяну. «Так само було в 2015-2016 роках, коли Батищев очолював «Укравтодор», - написав Дубінський.

«Андрій Батищев, коли був керівником «Укравтодору», на тендерних процедурах «визначав» переможцями заздалегідь обумовлені компанії, підконтрольні Вагінаку Аветісяну, який фактично контролює виконання дорожніх робіт у всій Україні. Під час проведення тендерів Батищев щомісяця отримував від нього «відкати», - стверджує нардеп.

Дубінський також зазначає, що в «Укравтодорі» при Батищеві існувала налагоджена система відкатів з підрядників з будівництва доріг. «При ньому все летіло «по кешу», і 12,5% з кожного підряду на будівництво доріг йшли на Пивоварського та інших, хто оточував Петра Порошенка» - говорить народний депутат.

Раніше Дубінський заявляв, що Криклій перетворив Міністерство інфраструктури на «центр скандальної уваги» і заробляє на евакуації українців з-за кордону.