До кінця року борщовий набір подорожчає на 20% - експерт
За прогнозами експерта, ціна на куряче філе у вересні перевищить 100 гривень за кілограм
В Україні до кінця цього року на 20% подорожчають продукти, які входять до борщового набору. Таку думку висловив голова Асоціації торгових мереж Олексій Дорошенко.
«Борщовий набір буде лідером подорожчань до кінця року. Може бути (подорожчання - ред.) до 20% до кінця року. Зараз ціна на овочі трохи провалилась, через сезон, і відповідно, стала трохи нижчою європейської, але вона вирівняється вже через місяць-два», - повідомив Дорошенко.
Він наголосив, що ціни на овочі почали зростати вже цього тижня.
«На цьому тижні подорожчав перець, кабачки, баклажани і помідори. Овочі вже почали рости в ціні», - зазначив експерт.
Дорошенко також зауважив, що в новому сезоні подорожчає м’ясо.
«Ріст ціни (на м'ясо – ред.) буде. Тому що українська ціна на м'ясо дешевша європейської. Проте тут все впирається в нашу купівельну спроможність, але це не загальмує ріст (ціни – ред.) на м’ясо. І ріст буде відбуватись до кінця року. Вже в грудні ми отримаємо однакову ціну з Європою і побачимо більше імпорту, ніж зараз», - відзначив експерт.
Він наголосив, що яловичина може подорожчати на 5 гривень, а ціна на куряче філе у вересні буде більшою від 100 гривень за кілограм.
Експерт також повідомив, що ціна на яйця в Україні залежатиме від багатьох факторів, у тому числі від того, чи відкриють експорт.
«Якщо відкриють експорт, ціна (на яйця – ред.) буде рости ще більше, а якщо не відкриють, дійдемо до 25 гривень», - додав експерт.