Карантин вдарив по IT-сфері. В Україні стало менше вакансій

Серед великих міст найгірша динаміка в Харкові і Львові

Роботодавці шукають в основному досвідчених фахівців, але попит скоротився і них

В Україні за час жорсткого карантину помітно збільшилася кількість безробітних і зменшилася кількість вакансій. Ця тенденція торкнулася і IT-сфери. Так, в квітні 2020 року кількість вакансій для IT-фахівців зменшилася порівняно з березнем на 20% і впала до рівня осені 2017 року. Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного порталом DOU.

Серед найпопулярніших категорій найбільший спад спостерігається в категоріях.NET, QA, Front-End, Ruby і HR. Позитивна динаміка була тільки в Unity, Security і Product Manager. Серед великих міст найгірша динаміка в Харкові і Львові – зниження на 44% і 40% відповідно.

Роботодавці шукають в основному досвідчених фахівців, та й на них попит скоротився на 18% порівняно з аналогічним періодом у 2019 році. Кількість пропозицій для фахівців без досвіду і з досвідом до року зменшилася на 56% і 48% відповідно.

Втім, кількість компаній, які зупиняють найм, збільшується. У квітні свої вакансії розмістили на 222 компанії менше порівняно з березнем, коли в Україні тільки ввели карантин.

Нагадаємо, в Україні з початку карантину кількість безробітних зросла у 1,5 рази.

Також в Україні змінили умови отримання допомоги по безробіттю.

Як повідомлялося, з середини березня, коли коронавірус спричинив закриття підприємств у всіх штатах, близько 33 млн американців втратили роботу.