Китайська залізниця запустила новий товарний маршрут до Бельгії

Планується, що на початковому етапі поїзд буде ходити раз на тиждень

Це вже третій вантажний залізничний маршрут між двома країнами

Бельгія і Китай відкрили новий товарний залізничний маршрут, який з'єднує бельгійське місто Льєж (приблизно в 100 км на південний схід від Брюсселя) і китайське місто Чженчжоу (адміністративний центр провінції Хенань, Центральний Китай).

Перший вантажний потяг з 37 контейнерами покинув Liege Logistics Intermodal о 16:00 за місцевим часом. Склад пробуде в дорозі 12 днів, протяжність маршруту - понад 11 тис. км.

Це вже третій вантажний залізничний маршрут між двома країнами, відкриття якого обумовлене зростаючим наміром обох сторін розвивати більш тісні економічні та торговельні зв'язки.

Планується, що на початковому етапі поїзд буде ходити раз на тиждень, в майбутньому частота курсування буде збільшена.

У червні минулого року відкрився перший залізничний маршрут між Китаєм і Бельгією, що з'єднує китайське місто Дацин і бельгійським портом Зебрюгге. У травні цього року відкрився другий подібний маршрут, який з'єднує китайське північне місто Таншань і бельгійське місто Антверпен.

На церемонії запуску були присутні віце-президент Валлонії П'єр-Ів Йехоле і заступник голови народного уряду провінції Хенань Хе Цзіньпін.

На спільній прес-конференції П'єр-Ів Йехоле повідомив, що Бельгії потрібно створити з Китаєм більш тісні зв'язки. «Це для нас як шанс, так і потреба». За його словами, Валлонія готова заохочувати експорт товарів до Китаю підприємствами регіону.

У цьому році відзначається 30-річчя встановлення дружніх відносин між провінцією Хенань і Валлонією. П'єр-Ів Йехоле зазначив, що новий маршрут означає новий етап розвитку між двома регіонами.