Коли в Україні подешевшає газ: в Уряді дали відповідь

Для зниження ціни на газ наростити видобуток українського газу повинна саме «Укргазвидобування», а не «Нафтогаз», — Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на те, що вже за два-три роки газ для населення має подешевшати. Про це він сказав на засіданні уряду сьогодні, передає Еспресо.TV.

«Укргазвидобування» має наростити видобуток українського газу. У 2020 році маємо забути про імпорт, і газ має для населення України суттєво знизитися в ціні», - сказав прем'єр.

За його словами, зробити це в середньостроковій перспективі реально.

«Дуже важливо навести порядок в «Нафтогазі», створити конкурентний ринок природного газу, демонополізувати «Нафтогаз» - зробити абсолютно все, щоб в найкоротші терміни і середньостроковій перспективі ми змогли абсолютно чітко знизити ціни на газ в середині країни», - заявив глава уряду.

За словами Гройсмана, для зниження ціни на газ наростити видобуток українського газу повинна саме «Укргазвидобування», а не «Нафтогаз».

Раніше прем'єр заявляв про плани до 2020 року збільшити видобуток природного газу до 27 млрд куб. м, що дозволить забезпечити внутрішні потреби і відмовитися від імпортного ресурсу.

Також в уряді планували після 2020 року почати експорт газу. Ці ж цілі відображені в раніше прийнятій урядом Енергостратегії  України до 2035 року.