Мінфін та МВФ досягли компромісу щодо балансування бюджету

Фото з відкритих джерел

Маркарова повідомила, що Мінфін не планує вносити зміни до державного бюджету на 2018 рік

Виконувачка обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що Мінфін досяг консенсусу «з низки питань» щодо балансування державного бюджету.

Про це Маркарова повідомила у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

В той же час, Маркарова повідомила, що переговори з МВФ щодо балансування бюджету України продовжуються, через те, що деякі позиції компромісу потребують додаткових «корекційних заходів».

Крім цього, Маркарова повідомила, що Мінфін не планує вносити зміни до державного бюджету на 2018 рік.

«Ми не плануємо, як я й казала, цього року виходити зі змінами до держбюджету. Хіба що мова піде про якісь екстраординарні заходи», — заявила Маркарова.

Нагадаємо, що наразі співпраця з Міжнародним валютним фондом не відбувається через відсутність компромісу з ключових вимог фонду до України для отримання траншу. А саме, мова йде про зрівняння цін на газ для населення та для промисловості, а також про збалансування державного бюджету України так, щоб дефіцит не перевищував 2,5% від ВВП.

26 липня стало відомо, що під час засідання Ради фінансової стабільності її члени наголосили на тому, що відсутність співпраці з МВФ є найбільшою загрозою фінансової стабільності України.

Раніше в Європейській бізнес асоціації повідомляли, що Україні необхідно відновити співпрацю з МВФ до 20 липня, інакше загроза дефолту значно зросте.

За словами представників Європейської бізнес асоціації, МВФ не веде переговорів про співпрацю з країнами під час виборчих кампаній. Тобто, на час президентської та парламентської кампаній транш виділятись не буде.