Оператор ГТС оприлюднив інформацію про якість газу у березні 2020 року (інфографіка)

Середньозважена теплота згоряння природного газу, що подавався споживачам України у березні 2020 року, становить 8258 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3)

Оператор ГТС здійснює лише транспортування природного газу, що заходить в систему магістральних газопроводів та не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість

Оператор ГТС України 06 квітня 2020 року інформує про якість газу в регіонах України. Інформація оприлюднена на сайті Оператора ГТС.

Зазначається, що Оператор ГТС здійснює лише транспортування природного газу, що заходить в систему магістральних газопроводів та не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість.

Результати усіх аналізів фізико-хімічних показників по системі магістральних газопроводів Оператора ГТС України можна переглянути нижче, а також у розділі Якість газу на сайті компанії. 

Середньозважена теплота згоряння природного газу, що подавався споживачам України у березні 2020 року, становить 8258 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3).

Оприлюднені паспорти включають: компонентний склад та інші фізико-хімічні показники, які характеризують калорійність та якість блакитного палива.

 Опубліковані паспорти якості природного газу систематизовано за регіонами України із зазначенням об’єкту відбору проби та його прив’язки до магістрального трубопроводу.

Оператор ГТС зазначає, що інформація про газ надходить з 65 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно з вимогами чинного законодавства.