Працюємо до 22 години. У Центрі зайнятості розповіли про лавину звернень від нових безробітних

Центри зайнятості  під час карантину приймають величезну кількість заяв

Офіційні дані: кількість громадян, які втратили місце роботи за останні два місяці перевищила 200 тисяч

В Україні кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці перевищила 200 тисяч. Працівники центрів зайнятості в Україні  у період карантину перевантажені. У деяких центрах вони працюють і до 22:00, бо обробляють величезну кількість заяв.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла начальниця Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості Інна Бондіні.

Начальниця зазначила, що на період карантину Центри зайнятості спростили процедуру подачі документів, дистанційно приймають заяву про надання статусу безробітного і заяву на виплату допомоги з безробіття.

«Днями я була учасником гарячої лінії на одному із телевізійних телеканалів. Одна з глядачок телефонувала і розповіла, що живе на хуторі, інтернету в неї немає. Запитувала, яким чином можна зареєструватися у центрі зайнятості. На жаль, ніяким. Або через інтернет, або приїхати і заповнити заяву. У нас немає такої послуги, щоби приїхати до людини і допомогти заповнити документи таким чином», – розповіла Інна Бондіні.

Зазначимо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.