Стало відомо, скільки підприємців отримали допомогу для своїх робітників у зв’язку з безробіттям

Роботодавці подали у Центри зайнятості понад 8 тисяч пакетів документів для отримання допомоги з причини часткового безробіття

Центр зайнятості: роботодавцями подано понад 8 тисяч пакетів документів

Роботодавці подали понад 8 тисяч пакетів документів для отримання допомоги з причини часткового безробіття у період карантину. У Державному центрі зайнятості повідомили, що прийнято понад 3 тис. позитивних рішень для виплати майже 45 тис. працівникам такої допомоги.

«Механізм та критерії надання допомоги з причини часткового безробіття на період карантину визначені постановою Кабміну від 22 квітня 2020 р. № 306. Безпосередньо сама допомога на період карантину надається за кожну годину, на яку працівникові скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом», – пояснили у центрі зайнятості.

У відомстві зазначили, що всі установи державної служби зайнятості задіяні в опрацюванні вже наданих роботодавцями документів.

Зазначимо, на допомогу з причини часткового безробіття для малого та середнього бізнесу уряд вирішив виділити 4,7 млрд грн.

Нагадаємо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.