У Китаї побудували дві потужні сонячні електростанції

Дві станції можуть щороку генерувати 1,5 млрд кВт-год електроенергії

Загальна потужність двох станцій склала 1 гігават

У провінції Цинхай на північному заході Китаю були введені в експлуатацію і підключені до енергомережі дві бази сонячної генерації із загальною встановленою потужністю 1 ГВт.

Вони розташовані в містах Делінха і Голмуд Хайс-Монголо-Тибетського автономного округу, генеруюча потужність кожної з них становить 500 МВт.

Станція, розташована в Голмуді, продає вироблену нею електроенергію по 0,316 юаня / 5 американських центів / за кВт-год, в той час як ціна електроенергії, виробленої вугільними електростанціями, становить 0,325 юаня.

Це безпрецедентний випадок для сонячних електростанцій Китаю, зазначає Синьхуа.

За словами заступника голови окружного комітету у справах розвитку і реформ Чень Юаня, дві станції можуть щороку генерувати 1,5 млрд кВт-год електроенергії, що допоможе заощадити 478 тис. тонн умовного палива.

Це дозволить знизити викид пилу на 6494 тонни на рік, а також скоротити викиди діоксиду вуглецю і діоксиду сірки, зазначив Чень.

Китай прагне наростити використання поновлюваних джерел енергії, щоб знизити емісію парникових газів і зупинити забруднення повітря.

Однак через високу вартість, недостатне підключення до енергомереж і через те, що енергомережі віддають перевагу більш передбачуваній електроенергії, що генерується вугільними електростанціями, потужності сонячної генерації можуть працювати вхолосту.