Уряд збільшив ставки за державними позиками

2 жовтня міністерство випустило облігацій на 67 мільйонів доларів під 7% річних та 834 мільйони гривень під 19% річних

Міністерство фінансів України підвищило відсоткові ставки за облігаціями внутрішньої державної позики до 7% у доларі та до 19% у гривні.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на результати аукціону з продажу державних цінних паперів 2 жовтня.

Раніше у Мінфіні відмовлялись продавати державні доларові боргові облігації за ставкою 5,95%, вважаючи її занадто високою.

Як зазначається, 2 жовтня міністерство випустило облігацій на 67 мільйонів доларів під 7% річних та 834 мільйони гривень під 19% річних.

Зазначимо, що наразі Україні досить складно залучати запозичення через низький рівень зацікавленості з боку інвесторів до облігацій країн, що розвиваються.

Крім цього, більшість інвесторів невпевнені у стабільності української економіки через відсутність остаточного рішення Міжнародного валютного фонду про продовження співпраці з Україною.

Наприкінці серпня, через відсутність фінансуванні від Міжнародного валютного фонду, Україна запозичила на зовнішньому ринку 725 мільйонів доларів під 9,1% річних, що є значно вищою ставкою, ніж за кредитами МВФ а також борговими цінними паперами, які Україна випускала у попередні роки.