В Україні під час проектування готелів передбачатимуть доступ до інтернету

Також в оновлених ДБН передбачено проектування в готелях не менше 10% місць з урахуванням потреб людей з інвалідністю

У нових готелях у кожному номері можна буде приєднати до інтернету не менше двох пристроїв

У проекті змін до державних будівельних норм пропонується під час проектування готелів передбачити можливість підключення до швидкісного інтернету (провідного та безпровідного). Зміни до ДБН вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом. Про це йдеться на сайті Мінрегіонбуду.

Згідно зі змінами, розрахунок точок доступу до інтернету для будівель готелів рекомендується виконувати з урахуванням можливості встановлення у кожному номері не менше 2-х приєднувальних пристроїв (якщо інше не обумовлено завданням на проектування). Приєднувальні пристрої також встановлюються в основних приміщеннях загального користування. Наприклад, в холі чи вестибюлі.

«Під час оновлення ми прописали, що при проектуванні готелів потрібно передбачати доступ до інтернету в кожному номері», - написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Проект змін до ДБН розроблений ПАТ «КиївЗНДІЕП».

Нагадаємо, що в новому ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення» передбачено проектування в готелях не менше 10% місць з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, що використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.