ЗМІ оприлюднили лист Насалика до «Росатому» про співпрацю

Міністр запропонував російській стороні провести зустріч в Брюсселі

Міністр енергетики Ігор Насалик вважає, що між Україною та Росією є перспективи для нарощування співпраці в сфері атомної енергетики.

Про це йдеться в його листі на ім'я першого заступника директора корпорації «Росатом» Кирила Комарова, пише Економічна правда.

«З огляду на необхідність відновлення ряду спільних проектів, зокрема проекту зі створення в Україні виробництва ТВЕЛ, пропонуємо провести зустріч в Брюсселі в період з 9 по 12 липня», - йдеться в документі.

Як відомо, офіційне рішення припинити реалізацію спільного з Росією проекту зі спорудження заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області було прийнято Україною в середині 2015 року - в період активної фази війни Росії проти України на Донбасі.

Раніше у 2010 році Кабмін затвердив російське ВАТ «ТВЕЛ» (входить до складу «Росатома») переможцем конкурсу з відбору технологій будівництва заводу з фабрикації ядерного палива. Під спорудження об'єкта були виділені 6,8 га біля селища Смоліне (Кіровоградська область).

Нагадаємо, співробітники СБУ у взаємодії з Дирекцією Держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» блокували використання неякісного обладнання на підприємстві «Южно-Українська АЕС».