Бізнесмен Мхітарян просить президента зупинити шантаж з боку СБУ та Мінкульту

Власник компанії TaryanGroup Артур Мхітарян скаржиться на погрози з боку СБУ

Бізнесмен заявив, що СБУ використовує брудні PR-технології

Відомий київський бізнесмен Артур Мхітарян, власник компанії TaryanGroup, заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook, що його шантажує СБУ і вимагає квартири взамін на вирішення питань з Міністерством культури. За його словами, ціна питання — $1 млн.

«З'являються «різні люди» від СБУ і за великі гроші, з погрозами закрити будівництво, пропонують вирішити це питання. Ціна — 1 мільйон доларів або квартири в нашому будинку. А щоб ми не довго думали над пропозицією, «від якої не можна відмовитися», СБУ використовує брудні PR-технології. З усього цього потоку неправдивих повідомлень напрошується висновок, що метою подібних брудних піар-технологій є зупинка продажів. Відлякуючи клієнтів, щоб загнати мене і мою компанію в потрібний СБУ кут», — розповідає засновник компанії TaryanGroup Артур Мхітарян.

За його словами, за останні два роки штучно створено бар'єри для отримання погоджень у Міністерстві культури і організовано корупційну «годівницю», пишуть Українські новини.

«Міністерство культури саботує видачу узгоджень кільком десяткам будівельних і девелоперських компаній. Якщо проаналізувати видані папери — такі обмеження стосуються далеко не всіх! «Так» — одержують переважно забудовники, пов'язані з колишніми і нинішніми чиновниками», — додав підприємець.

Мхітарян стверджує, що будує будинок на території колишнього заводу і ділянка не відноситься до земель історико-культурної спадщини, що підтверджує і сам Мінкульт, і Інститут археології Національної Академії Наук України. Але водночас Генпрокуратура і слідчі СБУ відкривають кримінальні справи про нібито відсутність погоджень Мінкульту.

«На безліч компаній, у тому числі і мою, завели такі кримінальні справи з перевищенням повноважень та порушенням підслідності! Невже в момент, коли в Україні воєнний стан, СБУ нічим зайнятися, окрім як шантажувати приватний бізнес і вимагати квартири за вирішення питань?» — говорить Мхітарян.

Після шантажу з боку СБУ девелопер звернувся до президента і попросив розібратися з даною ситуацією.

Нагадаємо, минулого тижня, як повідомляла Ліга, чиновник Держдепу Джордж Кент звернув увагу, що слідчі СБУ не повинні займатися економічними справами — це не функція розвідслужби. Він зазначив, що найбільший страх українського бізнесу — тиск з боку СБУ.

Як повідомляло ZN.UA, у вересні генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що хабарі в сфері будівництва з часів Януковича зросли в чотири рази. Також нещодавно генпрокурор підтвердив, що готовий затримувати не тільки «рішал», але і їх замовників. «Ще раз підтверджую обіцянку, дану на нараді в Мінрегіонбуді будівельникам: заяви про хабарництво будуть ефективно відпрацьовуватися. До наручників для тих, хто вимагає гроші. У разі підтвердження зв'язків «рішал» - затримаємо і посадових осіб», - написав Луценко у себе на сторінці в ФБ.

Інвестиційно-девелоперська компанія TaryanGroup була створена Артуром Мхітаряном в 2011 році під час навчання на Executive MBA в NOVA SoutheasternUniversity у Флориді. Першим проектом компанії став лайфстайл клуб Tsarsky. За останні 2 роки компанія побудувала два житлових проекти: будинок з першим в Україні парком на даху RoyalTower і будинок з першим в Україні басейном, фітнесом і рестораном на даху JackHouse. Зараз TaryanGroup будує в центрі Києва незвичайний житловий комплекс TaryanTowers з трьома концептуальними дахами, двоповерховими скляними мостами і прогулянковою доріжкою на висоті 100 метрів. Артур Мхітарян активно пропагує підприємництво, виступаючи на різних форумах і конференціях. Входить в рейтинги різних ЗМІ як кращий топ-менеджер будівельної галузі. Ментор кількох