Борщагівську лінію швидкісного трамвая можуть продовжити до Палацу спорту

Параметри проекту передбачають довжину лінії в одноколійному вимірі – 7,3 км

Цьогоріч ми плануємо розпочати реалізацію багатьох цікавих проектів, особливо в сфері електротранспорту. Про це повідомив у соціальній мережі Facebook директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко.

«Одним з найперспективніших є будівництво (продовження) Борщагівської лінії швидкісного трамвая до ст.м. «Палац cпорту». Параметри цього проекту передбачають довжину лінії в одноколійному вимірі – 7,3 км, яка дасть змогу збільшити пасажиропотік на 60% за добу. Наразі пасажиропотік становить понад 100 тисяч», – написав керівник громадського транспорту столиці.

Крім того, передбачається розпочати реконструкцію транспортно-пересадочних вузлів «Чернігівська», «Петрівка», «Контрактова площа» та будівництво сучасної станції «вул. Генерала Потапова».

«Орієнтовна дата завершення робіт – 2019 рік. Впевнений, що проекти дадуть змогу оптимізувати транспортні потоки, які виникли на цих ділянках», – написав Левченко.

Не залишать без уваги і трамвайні колії Києва на лівому березі.

«У 2017 плануємо розпочати масштабне дослідження трамвайних колій Лівобережжя з метою підготовки необхідної документації та кошторисів для того, щоб сучасні трамваї курсували і на Лівобережжі», – повідомив керівник «Київпастрансу».

Нагадаємо, що Кличко розповів, як столична влада бореться з приватними перевізниками.