Чоловіку, який «замінував» магазин, загрожує лікування у психлікарні

30-річний киянин перебуває на обліку у лікаря-психіатра та на момент вчинення злочину виявляв ознаки стійкого хронічного психічного розладу

Київською місцевою прокуратурою №2 скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 30-річного киянина, який «замінував» продуктовий магазин на вул. Бориспільській у столиці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Так, в ході досудового розслідування з’ясувалося, що чоловік з власного мобільного телефону зателефонував на спецлінію «102» та повідомив про замінування торговельного закладу.

На місце події виїжджали працівники вибухотехнічної та кінологічної служб, проте жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не було виявлено.

Після затримання чоловік пояснив свої незаконні дії сваркою з дружиною, яка на той час перебувала в приміщенні магазину.

Зважаючи на те, що 30-річний киянин перебуває на обліку у лікаря-психіатра та на момент вчинення злочину виявляв ознаки стійкого хронічного психічного розладу, місцевою прокуратурою підготовлено клопотання до суду щодо застосування до чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

Наразі відповідне клопотання скеровано до Дарницького райсуду столиці для розгляду по суті.

Як повідомлялося, 16 березня столичні правоохоронці затримали чоловіка за неправдиве повідомлення про замінування Верховної Ради. А 21 березня поліція викрила жінку за таке ж повідомлення.