Депутат Київради б'є на сполох: жителів столиці нема де ховати

З 29 кладовищ у столиці лише одне має статус відкритого, - депутат Київради

В поточному році столичні чиновники нічого не зробили для вирішення проблеми із похованнями у Києві. Так, з 29 кладовищ у столиці лише одне має статус відкритого, а попит на послуги одного-єдиного крематорію всього за рік збільшився на тисячу звернень - з 12 тис. 880 до 13 тис. 714. Про це у себе на сторінці у Facebook написав депутат Київради Олександр Пабат.

«Незважаючи на сполох 2016 про кризу столичних кладовищ і незадовільному техстані єдиного в мегаполісі крематорію, в 2017-мe прийнято рівно анітрохи заходів щодо вирішення ситуації. І це при тому, що депутати Київради рік тому заклали в Програму економ і соцрозвитку 400 тис. грн на підготовку проектної документації щодо другого крематорію на Лівому березі», - зазначив він.

За словами Пабата, при коригуванні бюджету, позиція з проектування другого крематорію злетіла через «відсутність земельної ділянки». Більш того, запланованого розширення Лісового кладовища теж не відбудеться.

«Кабмін повернув до Київської міськдержадміністрації проект розпорядження про погодження зміни цільового призначення земельної ділянки по вулиці Крайній в Деснянському районі столиці як невідповідний вимогам регламенту... Сподіваюся, що те, що відбувається носить умисний характер - мотивує киян жити довше», - додав Пабат.

Як відомо, проблема із браком місця для поховань існує не лише у Києві, а й у більшості регіонів України. У 2015 році у Міністерстві регіонального розвитку було прийнято рішення щодо будівництва крематоріїв - через брак землі для кладовищ. Як виявилося, і для будівництва крематорію, зокрема, у столиці, місця не знайшлося.